TECH Incubator: Cum să devii specialist IT în doar 5 luni

28 Martie

TECH Incubator: Cum să devii specialist IT în doar 5 luni

Ești din regiunea municipiului Bălți și vrei să lucrezi în IT, deși nu ai experiență în domeniu? „TECH Incubator” te invită la un program de instruire gratuit, desfășurat într-o perioadă de formare intensivă de 5 luni. Beneficiind de sesiuni flexibile, seara și în weekenduri, programul oferă posibilitatea de a învăța de la experți recunoscuți și de a face pasul către o carieră dinamică și profitabilă în IT. Completează formularul de aplicare până pe 22 aprilie 2024 și intră în program!

Citește mai mult »

Digital Upgrade Gagauzia

19 Februarie

 

Прием заявок: Программа "Цифровое развитие малых и средних предприятий" в поддержку цифровизации в Гагаузии

В феврале 2024 года iHUB Кишинев с гордостью объявляет о запуске программы "Цифровое развитие малых и средних предприятий", направленной на адаптацию цифровой трансформации малых и средних предприятий (МСП) в менее развитых регионах. Эта инициатива, действующая с февраля по декабрь 2024 года, направлена на обеспечение МСП цифровыми навыками и инструментами, стимулирование инноваций и конкурентоспособности в соответствующих отраслях. Проект был запущен в партнерстве с Агентством по развитию и мобильности EMA, Техническим университетом Молдовы и ESET, при финансовой поддержке SlovakAid.

Citește mai mult »

Mini - granturi pentru dezvoltarea propriilor afaceri pentru femeile din țară

15 Noiembrie 2023

Noi perspective de dezvoltare pentru femeile din țară au fost deschise datorită programului „Incubatorul de Talente”. Peste 100 de fete și femei din Chișinău, Comrat și Bălți au beneficiat de proiect, dezvoltându-și competențele digitale și având acces la platformele internaționale de angajare pentru liberi profesioniști. Această inițiativă a avut un impact semnificativ în construirea încrederii și implicării femeilor în construirea unei cariere în domeniul TIC.

 

Citește mai mult »

Susținerea Dezvoltării Pieței în Moldova: Inovații Digitale, Piața Muncii și Investiții

31 Octombrie 2023, 16:01

 Republica Moldova se pregătește să inițieze o călătorie transformatoare spre consolidarea sectorului său de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC), odată cu proiectul "Susținerea Dezvoltării Pieței în Moldova: Inovații Digitale, Piața Muncii și Investiții - Faza 1", care devine centrul atenției. Această inițiativă, condusă de Academia Europeană de Management (EMA) în colaborare cu parteneri cheie, urmărește să abordeze provocările critice din sectorul TIC, contribuind în același timp la crearea unui mediu de piață mai inclusiv și dinamic.

 

 

Citește mai mult »

Cursuri gratuite de Social Media Management, Web Design și Project Management, la „Incubatorul de talente”

3 Octombrie 2023, 09:59

Cursuri gratuite de Social Media Management, Web Design și Project Management, la

„Incubatorul de talente”

Ești pasionat de Social Media Management, Web Design sau Project Management și vrei să-
ți să faci o carieră în domeniul digital? Participă la „Incubatorul de Talente: Educație digitală
pentru femei și profesioniști IT în Moldova” și studiază domeniile gratuit.

Citește mai mult »

Învață GRATUIT o profesie în domeniul IT! Află cum te poți înscrie la programul care îți dezvoltă abilitățile digitale

1 Iunie 2023, 17:00

50 de beneficiari din Chișinău vor avea șasa de a-și dezvolta abilitățile digitale și de a învăța o profesie nouă, pentru a lucra online prin intermediul platformelor internaționale pentru liber profesioniști! Acest lucru va fi posibil în cadrul programului „Incubatorul de talente: Educația digitală pentru femei și profesioniști IT din Moldova”, unde participanții vor beneficia de cursuri și sesiuni de mentorat gratuite pentru a învăța o specializare nouă în domeniul tehnologiilor informaționale. Inițiativa face parte din proiectul „Incubatorul de talente” lansat în toamna anului 2022, cu sprijinul financiar al SlovakAid, implementat de IHUB în parteneriat cu EMA, Universitatea Tehnică din Moldova și ESET.

 

 

Citește mai mult »

Women in online work – program regional de pregătire a femeilor în IT

27 Martie 2023

Deși lumea digitală avansează în ritm accelerat, femeile încă sunt în inferioritate numerică față de bărbați în domeniul formării tehnice și al locurilor de muncă în IT. Diferența de gen este foarte reală, în condițiile în care doar 20% dintre angajații sectorului sunt reprezentate de femei. În țara noastră, femeile din regiunile Comrat și Bălți au posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile și competențele digitale, pentru a lucra online în companii IT sau platforme pentru liberi profesioniști. În cadrul programului „Women in Online Work/Femei în Muncă Online” (WOW), tinerele beneficiază de oportunitatea de a învăța, la alegere, design grafic, testare software, design web sau managementul rețelelor sociale.

Citește mai mult »

Proiectul „Incubatorul de talente” va sprijini 100 de fete și femei din regiunile Comrat și Bălți să-și dezvolte abilitățile digitale

13 Februarie 2023

 

100 de fete și femei din regiunile Comrat și Bălți își vor dezvolta competențele digitale, pentru a putea lucra online prin intermediul platformelor internaționale pentru freelanceri. Prin programul Women in Online Work, parte a proiectului „Talent Incubator”, participantele vor beneficia de cursuri gratuite, evenimente și sesiuni de mentorat pentru unele dintre cele mai solicitate profesii din mediul online: Social Media Management, Graphic Design, Software Tester și Web design. Proiectul a fost lansat în parteneriat cu EMA, Universitatea Tehnică din Moldova și ESET, cu sprijinul financiar al SlovakAid.

Citește mai mult »

Инкубатор талантов – онлайн-курсы для женщин с юга страны. Подай заявку прямо сейчас!

20 Ianuarie 2023

Совершенствуй свои цифровые навыки, чтобы иметь возможность работать онлайн, не выходя из дома! Подай заявку в «Инкубатор талантов» и приобрети необходимые навыки, чтобы получить возможность освоить одну из самых востребованных профессий на нынешнем рынке труда. В рамках программы участницы пройдут бесплатные курсы, посетят мероприятия и наставнические сессии в следующих сферах: Social Media Manager, Graphic Design и Software Tester. Подать заявку можно, перейдя по ссылке, до 3 февраля 2023 г.

Для участия в «Инкубаторе» будут выбраны 100 девушек и женщин из районов Комрат и Бэлць, которые по окончании курсов приобретут необходимые цифровые навыки, чтобы получить возможность работать онлайн при посредстве международных фрилансерских платформ. Программа также доступна для девушек и женщин-беженцев из Украины.

Citește mai mult »

Incubatorul de talente – cursuri online pentru femeile din nordul și sudul țării. Aplică acum!

20 Ianuarie 2023, 15:55

Dezvoltă competențele digitale pentru a putea lucra online, de acasă! Aplică la „Incubatorul de talente” și dobândește competențele necesare pentru a putea obține unul dintre cele mai solicitate joburi de pe piața actuală a muncii. În cadrul programului, participantele vor beneficia de cursuri gratuite, evenimente și sesiuni de mentorat în domeniile: Social Media Manager, Graphic Design, Web Design și Software Tester. Aplică până la 3 Februarie 2023..

În cadrul Incubatorului vor fi selectate 100 de fete și femei din regiunile Comrat și Bălți, care la finalizarea cursurilor vor avea competențele digitale necesare, pentru a putea lucra online, prin intermediul platformelor internaționale pentru freelanceri.

Citește mai mult »

„Incubatorul de talente: Educația digitală pentru femei și profesioniști IT din Moldova” - proiectul care sprijină dezvoltarea pe termen lung a pieței TIC

22 Decembrie 2022, 17:30

 

Fetele și femeile din Chișinău, Bălți și Comrat vor avea ocazia să învețe despre TIC și să obțină abilitățile necesare pentru a lucra în domeniu. iHUB a lansat proiectul Talent Incubator care are ca scop consolidarea relațiilor public-privat și împărtășirea experienței slovace în 3 regiuni - Chișinău, Găgăuzia și Bălți pentru a îmbunătăți sistematic statutul socio-economic al studenților, femeilor și publicului larg. Proiectul a fost lansat în parteneriat cu EMA, Universitatea Tehnică din Moldova și ESET, cu sprijinul financiar al SlovakAid.

Citește mai mult »

Cum contribuie domeniul IT la integrarea femeilor din Ucraina în țara noastră

2 Septembrie 2022, 11:00

La aproape jumătate de an de la începerea conflictului armat din țara vecină, mii de persoane refugiate continuă să fie găzduite de țara noastră. Au învățat în viteză cum să facă față maratonului de provocări, pentru a se integra mai ușor și a se bucura de sprijinul societății. Unele dintre ele l-au găsit în comunitatea IT de la Chișinău, participând la o nouă ediție a „Digital Connections: Moldova-Ucraina”. Evenimentul de networking este găzduit de IHUB/Seed Forum Moldova în colaborare cu UN Women, cu sprijinul financiar al Suediei și USAID, în parteneriat cu proiectul Tekwill.

Citește mai mult »

În UTA Găgăuzia a fost deschis primul centru de dezvoltare a abilităților digitale ale femeilor – Women Hub Comrat

30 Mai 2022, 13:30

Fetele și femeile din UTA Găgăuzia au acum oportunitatea de a-și dezvolta competențele în domeniul STEM și de a-și valorifica la maximum potențialul profesional! La Comrat a fost deschis Women Hub Comrat – un centru inovativ ce oferă șansa tuturor femeilor care activează în domeniul IT sau își doresc să înceapă o carieră în această industrie de a utiliza pe deplin spațiul de coworking al hubului, dar și multitudinea de programe dezvoltate cu scopul de a le ajuta să obțină abilitățile necesare pentru a activa în acest domeniu. Women Hub Comrat a fost lansat de către SEED FORUM MOLDOVA/IHUB, în colaborare cu UN Women, cu sprijinul financiar al Suediei, în parteneriat cu proiectul Tekwill, cu susținerea USAID.
Citește mai mult »

„Women in Online Work” – proiectul destinat femeilor care își doresc o carieră în domeniul digital

18 Aprilie 2022

Oportunitatea de a munci direct de acasă pentru companii internaționale și șansa de a dezvolta o carieră în domeniul TIC sunt doar câteva dintre motivele pentru care femeile din Republica Moldova aleg să studieze de la zero o profesie în acest domeniu sau să-și îmbunătățească competențele deja dobândite. 100 de fete și femei din regiunile Comrat și Bălți își vor dezvolta abilitățile digitale, pentru a putea munci online prin intermediul platformelor internaționale pentru persoanele liber-profesioniste. În cadrul programului „Women in Online Work”, lansat recent în Moldova, participantele vor beneficia de cursuri gratuite, evenimente și sesiuni de mentorat pentru unele dintre cele mai solicitate profesii din mediul online: Social Media Management, Design Grafic, Software Tester și Design Web.

Citește mai mult »

„Empowering Women Hub Networks” conectează femeile la profesiile din domeniul IT

15 Martie 2022

Fetele și femeile din Chișinău, Bălți și Comrat vor avea posibilitate să cunoască domeniul IT și să obțină abilitățile necesare pentru a activa în domeniu. Prin inițiative speciale, proiectul le va oferi femeilor acces la educație și locuri de muncă mai bine plătite, ele vor fi încurajate să se dezvolte și vor obține mai multe abilități în domeniul antreprenoriatului. De asemenea, proiectul își propune să acorde sprijinul necesar pentru reprofilarea profesională a cel puțin 300 de femei, care, drept rezultat, vor putea obține joburi în companii din domeniul digital sau își vor dezvolta propriile afaceri.

Citește mai mult »

Request for Quotations (RFQ) 2 LOTs - Equipment

3 Martie 2022

RFQ Number: SEEDFORUM-2022-0002

Issuance Date: 03.03.2022

Deadline for Offers: 29.03.2022(EXTENDED)

Description: IT equipment Purchase - Laptops

For: Empowering Women Hub Networks

Funded By: UN Women and Sweden, under PA002790MDA

Issued by: I.P SEED FORUM MOLDOVA

Point of Contact: Dan Albu, Technical Assistant, tech@ihub.world, CC Irina.grisca@ihub.world, Irina Grisca, General Manager

Citește mai mult »

#Заукраїнськийнарод – Спільнота iHUB Мобілізується На Допомогу Біженцям В Україні

27 Februarie 2022

Громада iHUB i Tekwill мобілізується на допомогу біженцям в Україні. На знак солідарності з тими, хто втік від війни в нашій країні, найближчими днями буде проведено низку акцій на підтримку дітей та дорослих-біженців. Громадяни України можуть зателефонувати за цим номером телефону, щоб дізнатися всі деталі: +373 60 391 227.

Citește mai mult »

#PentruPoporulUcrainean - Comunitatea iHUB Solidară cu Refugiații din Ucraina

27 Februarie 2022

Comunitatea ICT se mobilizează pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. În semn de solidaritate cu cei care au fugit din calea războiului în țara noastră, în următoarele zile urmează a fi desfășurate o serie de acțiuni de susținere a copiilor și adulților refugiați. Cetățenii ucraineni pot telefona la acest număr de telefon pentru a afla toate detaliile: +373 60 391 227

Citește mai mult »

RFA Empowering Women Hub Networks

21 Februarie 2022

REQUEST FOR APPLICATIONS:

Empowering Women Hub Networks

RFA Număr:

SEED FORUM-2022-1001

Data emiterii:

 

21.02.2022

Termenul limită pentru Oferte:

29.04.2022

 

Descrierea:

Sprijin pentru inițiativele private pentru a implica femeile liber profesioniști și antreprenoare în baza unui apel public. 10 femei vor fi selectate și premiate cu acces gratuit la Women HUB din cadrul IHUB pentru o perioadă de 6 (șase) luni.

Pentru:

„Empowering Women Hub Networks” finanțat de UN Women și Suedia, în parteneriat cu Proiectul TEKWILL, finanțat de USAID și Suedia

Emis de:

Instituția Privată SEED FORUM MOLDOVA


Persoana de Contact:


Irina.grisca@ihub.world, Irina Grișca, Manager General iHUB ChișinăuCitește mai mult »

RFP PR and Media Campaign SeedForum-2022-001

10 Februarie 2022

PR and Media Campaign Services

RFP Number: SeedForum-2022-001

Issuance Date 10.02.2022

Deadline for Offers: 24.02.2022

Description: Communication and PR Services

For: Empowering Women Hub Networks Project

Funded by: UN Women and Sweden, under PA002790MDA, in partnership with TEKWILL Project, financed by USAID and Sweden

Issued by: I.P. Seed Forum Moldova

 

Citește mai mult »

Tot ce trebuie să știi despre plățile electronice oferite de Paynet pentru companii

5 August 2021, 17:30

Plățile online sunt convenabile pentru că permit efectuarea tranzacțiilor oriunde și oricând. Cel mai mare avantaj pentru clienți îl constituie comoditatea, iar în calitate de comerciant, este important să răspundeți acestei preferințe. Un gateway de plată permite unui comerciant să depășească limitările geografice și să își crească veniturile.

Sistemul de plăți electronice devine tot mai popular, datorită dezvoltării tehnologiilor informaționale și a popularității cumpărăturilor online.

Citește mai mult »

9 Tips on how to thrive in a coworking space

14 Aprilie 2021

As the demand for coworking spaces becomes higher, it is more likely that you’ll be sharing your workplace with other people who have different activities than you.

The location-independent entrepreneur is continuing to grow, particularly among Millenials. If you’re not already co-working, chances are you will soon.

 

After speaking with many of iHUB's residents and employees, here’s a handy coworking survival guide.

 

1. Be friendly

Smile, introduce yourself to people, and generally try to be a pleasant human being. If you have “A Case of the Mondays”, stay home. You’re working remotely anyway. If anything unexpected happens (like the internet goes out or, god forbid, the coffee runs out), smile and take it like a champ.

iHUB Chisinau se extinde

20 Octombrie 2020

iHUB Chișinău este un spațiu de co-working situat în centrul Chișinăului. iHUB a fost creat pentru consolidarea ecosistemul antreprenorial din Moldova, să ofere acces la investitori și orientare profesională pentru startup-uri și specialiștii IT. Totodată oferind spații de lucru la un preț accesibil, printre cele mai mici prețuri pentru co-working de pe piață. Noi tindem să dezvoltăm un ecosistem de startup-uri inovative în Moldova cu scopul de a crește potențialul social și economic al țării.

Ca un următor pas spre realizarea scopurilor propuse, este extinderea spațiilor de co-working și evenimente iHUB.

 

De ce ne extindem?

În ultimul timp, cererea pentru spații de co-working și evenimente/cursuri/programe în iHUB a devenit mult mai mare decât am putea oferi. Totodată, aceasta ne-ar oferi oportunitatea de a găzdui și implementa noi proiecte, evenimente și programe destinate dezvoltării sectorului IT din RM.

 

Citește mai mult »

Join us at Seed Forum Global Conference in Oslo, Norway

16 Mai 2019

On behalf of Seed Forum Moldova, we would like to take the chance and invite you to participate at Seed Forum Global 2019, which will take place on 17 & 18 June, in Oslo, Norway.

This is an exiting opportunity to be a part of the biggest Innovation matchmaking event in Scandinavia. More than 100 Impact Speakers will be sharing bright ideas, unique experience and insights in what the future of innovation might bring. All startups will have the possibility to pitch their ideas on the stage and meet private investors, venture funds and investment companies. For more information please access https://www.seedforum.global/.

 
Citește mai mult »

iHUB Chisinau: beyond the space itself

8 Aprilie 2019

iHUB Chisinau has been contributing to the development of the local communities for two years now. In that time we are proud to say that we accomplished more goals that we set at the beginning. It wasn’t a smooth sail and we did make mistakes, but we always did our best and turned every bad situation into a lesson so we could do better the next time. All of iHUB products and the work we’ve done makes our team proud and that’s a good indicator of success.

Citește mai mult »

Hi! We are iHUB Chisinau, nice to meet you

8 Aprilie 2019

Hello and welcome to our medium blog where we’re goint to regularly post the coolest articles from now on (at least we’ll try). But first of all, let us introduce ourselves. We are iHUB Chisinau, maybe you know us or maybe you’re wondering what in the world is iHUB. Either way, we’re going to walk you through everything you should know about us.

Citește mai mult »

Login

Register