Incubatorul de talente – cursuri online pentru femeile din nordul țării. Aplică acum!

20 January 2023, 15:55

Dezvoltă competențele digitale pentru a putea lucra online, de acasă! Aplică la „Incubatorul de talente” și dobândește competențele necesare pentru a putea obține unul dintre cele mai solicitate joburi de pe piața actuală a muncii. În cadrul programului, participantele vor beneficia de cursuri gratuite, evenimente și sesiuni de mentorat în domeniile: Social Media Manager, Graphic Design, Web Design și Software Tester. Aplică  până la 3 Februarie 2023.

În cadrul Incubatorului vor fi selectate 100 de fete și femei din regiunile Comrat și Bălți, care la finalizarea cursurilor vor avea competențele digitale necesare, pentru a putea lucra online, prin intermediul platformelor internaționale pentru freelanceri.

 

Care sunt etapele cursului?

Programul include mai multe cursuri și sesiuni individuale de mentorat, adaptate nevoilor femeilor și care să le pregătească pentru provocările muncii în mediul digital. Cursul este structurat în 3 etape:

 

  • Etapa I - conferința de formare profesională, la care vot participa 100-200 de femei. În această etapă, participantele vor afla despre noile tendințe în domeniul muncii și vor fi îndrumate să își pregătească portofoliul profesional pe platformele online, să elaboreze un CV de calitate, să își mențină pagina pe rețelele sociale și platformele de angajare pentru profesioniștii independenți.

 

  • Etapa II - curs practic gratuit pentru dezvoltarea abilităților necesare pentru 3 profesii online: management social media, design grafic/web și testare software. Astfel, timp de 3 luni, participantele vor fi instruite în cadrul unor cursuri de dezvoltare și abilitare pentru a învăța practici de lucru într-un mediu digital. Cursurile se vor desfășura în format hibrid cu sesiuni online și offline.

 

  • Etapa III - sesiune practică sub forma unui mentorat asistat pentru participante. Fetele vor fi ghidate de un mentor pentru a-și pregăti portofoliile, pentru a se înregistra pe platformele internaționale, care oferă locuri de muncă la distanță și un program flexibil.

 

Care sunt condițiile de participare?

Pentru a te înscrie la „Incubatorul de talente”, participantele trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să aibă 18 ani
  • Să locuiască în municipiul Bălți sau regiunea Găgăuzia
  • Să cunoască limba engleză la un nivel mediu
  • Să aibă un computer cu acces la internet, acasă sau să aibă disponibilitatea de accesa unul la sediile Women hub din Bălți sau Comrat
  • Să aibă cunoștințe de bază în folosirea calculatorului.

După completarea formularului de înregistrare, fetele și femeile vor participa la o conferință online de orientare și formare profesională, iar ulterior vor trebui să îndeplinească anumite sarcini practice pentru a se putea califica la program.

Cursurile fac parte din proiectul „Incubatorul de Talente” lansat în toamna anului 2022, cu sprijinul financiar al SlovakAid, implementat de IHUB în parteneriat cu EMA – Agenția de Dezvoltare și Mobilitate, Universitatea Tehnică din Moldova și ESET.

Învață să lucrezi într-un domeniu plin de oportunități!

Aplică aici: https://forms.gle/VUPyZ2LmhFdMkTAQA

Login

Register